Skip to main content

Det här hämmar min konsumtion online

Säkerhet på nätet när man pratar e-handel. Absolut. Men det här hämmar min konsumtion online rejält. Dosa, kort, sladdar, cvs-koder och krångliga bankid-koder (sex siffror). För att inte tala om att man faktiskt inte har med sig den där dosan när man väl behöver den. Jag går inte runt med den i fickan hela dagarna i alla fall. Den har inte blivit en del av mig eller min väska helt enkelt.

Är det bara Handelsbanken som har krånglat till det så oerhört, eller hur ser det ut på andra banker? Det var länge sen jag hade någon annan bank så upplys mig gärna. Och om det är någon annan som gör det enklare för sina kunder så ska jag genast byta.

Jag är i alla fall rätt säker på att det här hämmar e-handeln. Spontanköpen försvinner i alla fall helt för min del. Dåligt för e-handlarna men förmodligen bra för min ekonomi.

 • Du ser.. .. det gäller att välja den bank som gör det allra krångligast! Då blir man rik! ;-)

  • Ah, du tänker så alltså! :)

   • Nja, egentligen inte. Skulle vilja ha det enklare, men det gör ju onekligen att pengarna stannar mer hos mig. =)

    • Förstås!
     Gissar att du också har Handelsbanken. Hojta till om du hör om ngn annan bank som gör det enklare. Då åker dosa och sladdar ut genom fönstret.

 • Nej, jag har Skandiabanken. För nätbanken behöver jag ett bank-id på datorn, sedan beställer jag kod, som kommer via sms, för varje inloggning.

  För nätköp så är det fram med kortet som gäller. Ingen dosa, inga sladdar.

 • Nej, jag har Skandiabanken. För nätbanken är det bank-id på datorn som gäller (med långt lösenord). Sedan får jag en kod via sms för att komma in.

  För nätinköp är det fram med kortet. Inga dosor eller sladdar. =)

 • Mattias Nylund

  Jag kör med SEB. De kopplar sina Visa och Mastercard kort mot ”Verified by Visa” resp Securecode för Mastercard. Så det räcker med ett lösenord och sitt kort för att handla på nätet. :)

  http://www.mastercard.us/support/securecode.html
  http://www.visa.se/visavarjedag/internet/main.jsp

  • Låter onekligen som ett minst lika säkert men betydligt smidigare sätt för mig som konsument. Tack för tips. +1 SEB