Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/compat.php:502) in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sparkling_categories has a deprecated constructor in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-content/themes/sparkling/inc/widgets/widget-categories.php on line 7 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sparkling_social_widget has a deprecated constructor in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-content/themes/sparkling/inc/widgets/widget-social.php on line 7 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; sparkling_popular_posts has a deprecated constructor in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-content/themes/sparkling/inc/widgets/widget-popular-posts.php on line 7 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Att köpa skor på nätet är inte helt smärtfritt. – Fredrik Sjöström Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/8/1/fredriksjostrom.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Skip to main content

Att köpa skor på nätet är inte helt smärtfritt.

Det här inlägget var ju meningen att det skulle bli rakt igenom positivt. Upplevelsen av mitt köp var under merparten mycket god. Men själva grande finale blev ju tyvärr inte som jag hade tänkt mig.

För lite mer än en vecka sedan var jag inne på Aftonbladet när jag hittade en liten annons för ett skoföretag som heter Heppo. Deras varumärke har jag väl förmodligen lagt märke till tack vare deras utomhusreklam, för inte var det bannern i sig som gjorde att jag klickade på den.

Nåväl. Jag kom in på deras sajt och möttes av en enkel huvudnavigering och överskådlig visuell subnavigering. Tycker det är bra med sådan navigering för att snabbt komma ned en nivå i sitt sökande på ett smidigt sätt. Nu var det så att jag specifikt var ute efter svarta mockaskor alt svarta skinnskor. Och att sortera resultatet på utbudet efter tex. kategori, färg och material var mycket bra upplagt. Mycket bättre än andra liknande sajter jag varit inne på. Snabbt fick jag fram en favorit, precis i stil med vad jag hade tänkt mig. Svart sko/känga i vaxad mocka. Dessutom fanns ett stort antal bilder på skorna och möjlighet att zooma in för att se detaljerna. Så långt allt frid och fröjd.

Eftersom jag är petig med att köpa just skor så måste jag ju säga att köp via nätet inte är helt naturligt. Heppos guide om storlekar, hur du mäter foten, den faktiska storleken på skorna och fina bilder gjorde att köpet låg allt närmare ett avslut trots allt. Storlek 41 skulle enligt allt detta sitta som klippt och skuren för mig. Fri frakt och inga kostnader vid eventuellt byte blev avgörande. Men inte skulle väl jag behöva byta skorna när det stämde så bra. Eller hur!

Jag la skorna i varukorgen och checkade ut till kassan. Där får jag dessutom 200 kr rabatt på mitt köp. Bara sådär! Det gjorde ju inte saken sämre såklart. Checkout-processen var förövrigt väldigt smidig och enkel. Fortfarande en mycket bra användarupplevelse så här långt.

Efter några dagar dök sms’et med leveransbeskedet upp och jag kunde direkt åka och hämta ut försändelsen. Förväntansfull över mina nya fina skor som jag skulle använda dagen efter på jobbet.  När jag väl kom hem slet jag upp paketet och ut med skorna på golvet. Hmmm… Hade jag köpt fel storlek? Var skorna felmärkta? Jag skulle gissa på att de var ca 1-2 nummer för stora. De fungerade inte alls. Inte ens om jag lägger in ett jättesula i dem. Vilken besvikelse. Och där dog min positiva helhetsupplevelse.

Nu ca en vecka senare står kartongen i hallen. Trots att det inte är någon kostnad för att skicka tillbaka skorna så blir det inte av. Skokartongen ska enligt anvisningar paketeras om och jag ska ta mig till Postens utlämningsställe för att ordna med detta. Omständligt och betydligt jobbigare än att bara från början åka raka spåret till en vanlig skoaffär prova och köpa skorna.

Trots den goda köpupplevelsen på sajten så blev det tyvärr inte helt smärtfritt sammantaget. Tyvärr resulterar detta till att just skor inte blir det jag köper över nätet i första taget igen.

Köpa skor i butik vs. Köpa skor online

1 – 0

4 thoughts on “Att köpa skor på nätet är inte helt smärtfritt.

 1. Hej.

  Tråkigt att få ett så abrupt slut på sin i övrigt justa köpupplevelse. Men vad gäller tidsåtgången och omaket att byta/returnera så undrar jag om det inte på hela taget ändå är mer tidseffektivt att köpa på nätet. Det är ju i värsta fall en runda på ”stan” om man måste returnera. Men den är ju oundviklig om man skall shoppa på ”stan”.

  Exempel: Jag var i helgen ute med mina två barn för att köpa kläder till dem och var inne på H&M. Hittade en hel del som de gillade och tänkte prova plaggen. 2 mil kö till provrummen, en 5- och en 7-åring som båda var lagom intresserade av att stå still och vänta. Då infann sig en stilla tanke i min skalle ”tänk om man kunde shoppa hemifrån…”. Köpte allt och provade hemma istället, glada barn, glad pappa. Slutet gott… Allting passade som tur var och jag slapp åka och byta. Annars hade det fått bli ännu en runda.

  Jag har dock haft samma tankar som du kring att vissa saker känns mindre självklara att köpa på distans, och med din artikel i minne kommer jag säkert att prova köpa skor på nätet jag med =)

  //Jonas

  1. Tack för din respons Jonas.

   Jo, visst är det förmodligen mer tidseffektivt att handla på nätet. Jag köper merparten där. Dock tycker jag just skor har varit lite knepigt då man pratar millimetrar ifall skon ska sitta bra eller inte. Inte alls samma sak med en tröja till mig eller byxor till barnen.

   Har precis själv 5- och 7-åringar och undviker nog in i det sista att åka med dem till klädaffärer för att shoppa. Där passar nätet väldigt bra. Och att åka en kväll direkt till H&M, helt själv.

   För att kommentera min shoppingupplevelse ytterligare. Igår när jag faktiskt skulle ta mig i kragen och ordna med bytet på Heppo. Ja, då saknades självklart ”returetiketten” som skulle vara medskickad i försändelsen. Gick då in på sajten för att få reda på hur jag utan den, skulle skicka tillbaka skorna. Vilket då inte fanns någon vidare information 0m. Deras kundservice går dessutom endast att nås via e-mail. Även det tycker jag är fail.

   Så Heppo, som kändes så klockrent från början gick tyvärr från succé till bottennapp. Nästa gång blir det att testa Brandos istället. Får se om de kan leverera en helhetsupplevelse.

   /fredrik

  2. Bottennapp i kundservice, absolut! Hur lång tid tog det för dig att få svar från kundtjänsten om du nu skickade mailet vill säga? Nyfiken!

   Ledsen för min sega respons…
   //Jonas

Kommentera